SEO – вашият сайт трябва да е на първо място в Google!

Над 35% от кликванията получават сайтовете, които са на първо място в Google. Тези на второ и трето място, съответно получават около 15% и 10% от всички кликвания. И едва около 5.5% от всички кликвания се извършват от втора или последващи страници.

А сега си представете, че сайтът ви излиза по една ключова дума на първо място. Това означава, че ако месечно 1 000 души търсят тази дума в търсачката, средно 35% от тези кликвания, т.е. 350 посещения, са за вашия сайт. А сега си помислете, че сайтът ви е на втората, третата или друга страница – има едва 5% вероятност някой да посети сайта ви по този начин. С други думи, ако сте на първо място в Google, почти сигурно получавате трафик с приблизително  35% от хората, търсили тази дума в търсачката, докато ако сте на втора или последваща страница, се борите с всичките ви конкуренти за някой от тези потенциални 5%.

Много хора ми задават въпроса: „Kакво е SEO? Повече линкове от конкурентите ли?“ Всъщност, линковете са толкова важни, колкото маслото в един двигател – да, без него е почти невъзможно двигателят да работи нормално, но не можете да се движите само с него.

Успешна SEO стратегия

За бъде успешна оптимизацията за който и да е сайт, не може да се наблегне само на 1-2 аспекта от цялостния процес. Съществуват множество отделни елементи, благодарение на които можем да постигнем истински резултати: